Ahlgrens pannacotta



Jag gjorde en ny sorts pannacotta i veckan, en godispannacotta på ahlgrensbilar. Smakar verkligen som riktigt mjuka krämiga ahlgrens bilar - barnen gav den högsta betyg. En efterrätt som bara innehåller 2 ingredienser och det behövs ingen gelatin efterom bilarna innehåller det redan från början. 

Jag hällde upp i stora glas, gör dem mycket mindre för de är söta och mäktiga. Mums!

För 10 portioner ahlgrens pannacotta :
2 påsar med bilar
9  dl vispgrädde

Gör så ahlgrens bilar pannacotta så här:
Sortera bilarna i de olika färgerna. Häll upp 3 dl grädde i en kastrull och värm upp på svag värme häll ner 40- 50 sorterade småbilar och rör om tills allt har smält.
Häll upp i glasen och låt stelna ( cirka 2 timmar ) tills du gör samma med nästa färg. När du tre lagrerna har svalnat kan du garnera med lite bilar på toppen. Perfekt efterrätt på barnkalaset. Vi valde att göra den gröna lite mindre och den rosa , och vita lite större.

Önskar man förstärka färgerna – grön & rosa karamell färg – detta hade inte vi.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0