Julrea'n

Torsdagen den 26/12 bjöds utav en låååång shoppingrunda med massvis utav rea på självaste shoppingcentret Emporia. Jag och Emilia åkte dit och precis när vi kom dit mötte vi på Amanda o Clara där. :-) 

Först lite lek för Emilia där och sen shopping där. Dock så hade jag ingen alls flyt utan allt jag köpte idag var på vanligt ordinarie pris, blä! Vi shoppade bl.a. en svart kofta precis likadan som jag redan har fast i färgen svart. Det köpte jag inne på butiken VILA. Även en sväng inom Panduro Hobby är bara ett måste!!!!! Den butiken älskar jag verkligen. Det blev lite som jag inhandlade där ifrån även då. 

En fika tog vi som var ngt med Youghurt/ glass. Emilia gillade det men jag föll inte för det direkt. Inte riktigt min favorit och dyrt var det med! Vi mötte på mamma där och vi tog en tur inom Kappahl där för att byta Emilias prinsess pyjamas till en annan storlek men hennes storlek fanns inte. Jag själv hittade ett par mysiga morgonskor som liknade en hund som vi ringde efter till ett annat shoppingcenter och lade undan. Mamma var schysst som körde och i handlade dom till mig!! :-) 

Emilia lekte även ännu en gång väldigt länge! Vi åkte sen hem och påvägen hem så var en väg avstängd pga att brandkåren var där och släkte någonging som brann och det rök något så in i. När vi kom hem så var middagen färdig då lillasyster hade lagat spagetti med köttfärssås till oss, gott! 

Senare på kvällen åkte jag själv tillbaka till Emporia men jag kom endast dit och då gick brandlarmet igång igen på Emporia. Inget alls ovanligt för att vara shoppingcentret Emporia! Stod ute i mer än 20 minuter innan det var okej att gå in igen. Jag fick hjälp med min telefon där och sen blev det inom ICA på Emporia innan det bar hemåt. Skulle endast handla några få grejer så som Arlas mjölk, bröd, skinka, ost, bananer och tomater. Det började inte bra för mig där inne. Bananerna var slut, exakt allt bröd var slut!!!!! Så det fick även bli in om COOP för att handla bröd och bananer. Även där var allt bröd helt slut så det fick bli frukostbullar istället. 






Kram/  Johanna 

Julafton/ hundattack

Want to wish all my Lovely readers a very Merry Christmas. Hope you all are enjoying this wonderful time during christmas spending time with your families, get lots of wonderful gifts and are eating good Christmas food. That I will do today! The Christmas tree is ready and we have fixed the Christmas spirit as much as possible, and the snow does not exist. MERRY CHRISTMAS many hugs Xx Hug/  Johanna
 
För min del så började min julafton såhär; sent igår kväll stod jag i sista sekunden och slog in och gjorde dom sista julklapparna inför julaftons firandet. Väldigt trött var jag men jag fick min stora inspiration ifrån både Kicki & Johanna som är två ägare till en superduper fin blogg. Jag fan deras blogg igenom tjejjouren eftersom jag är en del utav Malmös Tjejjour och är med där sedan många år tillbaka. Kicki och Johannas blogg heter; http://myownhome.blogg.se/ .  
 
Imorse så stod jag i tvättstugan för att tvätta mina kläder för att kunna ha någon klänning på mig inför dagen då jag och min familj skulle hem till en kusin ute på landet. Väl hemma hos min kusin så hade dom även bjudit dit andra gäster mer än bara min familj. Dom här andra gästerna hade tagit med sig sin hund som då var en Amstaff/ Pitbull hund. Vi visste ingenting om den där hunden. Det ända som vi hade fått reda på var att min kusin och hennes familj hade skaffat sig en hundvalp som var utav rasen Berner Sennen. Vi kom dit och då kom vi endast innanför dörren och då kommer den där Amstaff/ Pitbull hunden och hugger i min lilla Tilda! Hon blev skadad i ena ögat och på läppen. Det blödde och hon har fortfarande ont! Fruktansvärda hundar, jag kommer Aldrig mer utsätta oss för detta. Hellre stannar vi hemma och har det mysigt där än att vara hos dom i framtiden!! Inte för att jag har varit hemma hos dom förut och firat just julafton men ja så ligger det i alla fall till.
 
På julbordet i år precis som vanligt så hade vi bl.a. Jansson, omelett, köttbullar, potatis, sill, lax (då förstås Senapssill och skärdgårdsill är lätt mina favoriter. Och givetvis den goda Gravade laxen :) Även prinskorvar, revben med honungsmarinad, gröt, godis, kakor, choklad, skinka, kalkon, leverpastej, rödbetssallad, rödkål, brunkål, bröd och förstås glögg, pepparkakor och lussebullar.
 
Vi spelade julklappsspelet och jag vann med 3 stycken julklappar där då det blev, en handduk, tvål till badrummet, hudlotion, grytlappar och en brödkorg. Ett väldigt trevligt och underhållande spel må jag säga. Jag har aldrig förut spelat det där spelet innan. Men kommer fortsätta att göra det i framtiden.
 
 
 

Shopping

I fredags så blev det shopping för min del i två olika shoppingcenter. Det blev först på triangeln och därefter tunnelbanan till Burlöv. På Burlöv så blev det en smörgåsgrill eftersom den förra hade gått i sönder och är slängd för längesen. Åkte tillbaka till T centralen med tunnelbanan och fort går det minsann. :-) Prövade lite byxor inne på Carlings som är en klädesbutik. Det blev två stycken jeans både i färgerna svart och vitt. Även inom India för att boka in en tid där.... ;-) 

I lördags blev det en inne dag för min del. Annars igår när det var söndag så hände det inte så värst mycket. Det blev en tur till India vid T centralen eftersom jag hade en bokad tid där. Till lunch så blev det Pitabröd med tsatsikisås på Carolicity. Dock så var det nya ägare där så det tog en himla tid innan jag fick min mat, ungefär sådär 20 minuter. Målade om mina naglar igår kväll för att dom ska vara vackra tills idag! :-) 





Kram/  Johanna 

Vilopuls



Jag förstår absolut ingenting vad det är som händer med mig. Har en vilopuls på 119 per minut fast jag inte gör någonting. I vanliga fall så brukar jag ha en vilopuls på 40-45. Vad jag än gör så är jag andfådd mer eller mindre. Om jag bara så ska gå från sovrummet till vardagsrummet så blir jag andfådd. Någonting måste det väl ändå vara som är felet. 

Winter Cupcakes

Häromdagen inhandlade jag superduper häftiga snöflinge- "Utstansare" på självaste Panduro Hobby och jag var såklart tvungen att testa dom direkt eftersom jag inte kunde hålla mig. ;-)
Jag bakade både vaniljcupcakes och chokladcupcakes med en luftig och fluffig chokladmjölk som topping.
 
Jag använde mig utav Sugarpaste ifrån Panduro Hobby....

Jag gjorde även några rosa Cupcakes blommor.
Även dom gjorda med material ifrån såklart Panduro Hobby, I love it!.
 
 
 
 
 
 
Super goda och super enkla att göra....
Formarna som jag använde inhandlade jag på självaste Åhléns. :-)
 
Kram/  Johanna
 
 
 

Larsson & Lange

Idag är det endast 6 dagar kvar till tomten kommer på besök till oss på julafton. Jag kan fortfarande inte förstå att det inte är så många dagar kvar liksom! 

Innan idag var jag hos frisören och fick mitt hår klippt. Det känns väldigt kort just nu men så småning om med tiden som går. Det blev även inom cykelaffären för att få lagat till min cykel som någon hade varit på och förstört i lördags när jag var på fest. 



Kram/  Johanna 

Julkort

Igår var det en fruktansvärd och jobbig dag för mig. Åkte hem till mamma och Tilda igår. Vi alla åkte till kyrkogården för att tända ett fint hjärt-ljus för min älskade mormor! ❤️ 

Därefter tog vi oss en tur och hamnade på ett shoppingcenter. Några timmars shopping blev det minsann. Fick en fin kofta som var i färgen grå utav mamma. Ett par super sköna och fina vinterskor vid namnet curlingskor som var i färgen brunt. Älskar redan mina mjuka och varma vinterskor! :-) 

Jag passade på att skriva och sända iväg mina julkort i går eftermiddags. I år blev julkorten iväg skickade jämnfört med dom andra åren då jag köpte julkort ibland och ibland glömde jag inhandla. Vissa år glömde jag skiva dom och vissa år hade jag skrivit korten men att korten endast kom som så långt att dom bosatte sig i min väska. Och när jag väl hade kommit på mina julkort så var det rent för sent att sända iväg dom. Men i år är dom skrivna och iväg sända. :-) 




Kram/  Johanna   

Min älskade mormor!

Lite mer än 2,5 år har nu gått sedan min bästa vän dog. Det går inte en enda dag jag inte tänker på dig och jag saknar dig konstant. Saknar dina mysiga kramar och goda pussar eller att bara få höra din vackra röst. Du förstod mig på ett sätt som ingen annan gjorde och du fanns alltid där för mig, vad som än hände. Du var en helt fantastisk människa! Jag hade verkligen gjort allt för att få dig tillbaka! Jag älskar dig för alltid min älskade mormor! <3 

Om tårar kunde bygga en trappa, och minnen en gränd då skulle jag gå rakt upp till himlen och ta med dig hen igen! 


Kram/  Johanna 



Lussekatter

Mina dagar går så otroligt långsamt kan bero på att jag inte gör så himla mycket pga att jag fortfarande är sjuk och krasslig dvs. Mina revben är fortfarande inte hela, hostar gör jag fortfarande fast inte lika mycket, ont i halsen har jag, hörseln är fortfarande inte tillbaka. Galet störigt är detta! 

I tisdags var jag på julkonsert med mamma. Duktiga var dom som uppträdde men tyvärr så var det låtar som man Inte alls kände igen. 

Igår blev det en tur till Panduro Hobby för att få lite inspiration. Hittade Windows decoration med söta snögubbar på som nu är placerade på mina fönsterrutor. Senare igår kväll så ställde jag till med att baka lite. Hade fått för mig att det var den 13 december alltså lucia dagen men jag hade helt fel på dagarna så det var inte alls så stressigt som jag trodde det var. Jag bakade i alla fall en hel satts Lussekatter. Extremt goda, luftiga och gula blev dom det här året också precis som alla andra år! :) 



Kram /  Johanna 

Lunginflammation




Snart 2 dagar har gått nu och jag är fortfarande lika krasslig som jag var då. Vårdcentrals läkaren hade skrivit ut tabletter till mig och på tisdags kvällen så tog jag dom två första tabletterna. Det slutade med en tur in med ambulans pga en allergisk reaktion och tydligen så tålde jag inte dom tabletterna. Jag fick även reda på att jag hade lunginflammation. Har fått antibiotika men än så länge har det inte gett någon effekt alls. Det är vad som har hänt sedan jag lämnade fotavtryck här senast. 

Kram /  Johanna 

Röntgen...

.. blev det idag. Inatt sov jag nästan ingenting pga att min smärta var väldigt stor. Vaknade lite innan klockan 07:00 och då blev det först ett telefonsamtal till öron, näsa, hals kliniken på själva sjukhuset. Fick en tid till dom vid halv elva, där fick jag göra lite tester för att se vad det var för fel på mitt öra som jag nästan inte hör någonting ifrån. Efter två timmars tid så fick jag äntligen svaret ifrån dom. Felet som jag har var att det har samlats vatten bakom/ i mitt öra. Det smittar inte och det enda som är jobbigt är att jag inte hör lika bra som vanligt vis. 

Åkte hem och träffade min vän, Ingrid. Därefter tog vi bilen och körde till sjukhuset igen pga att jag skulle röntga mina lungor. Röntgen blev gjord och ont gjorde det men det gör det hela tiden så det är inget ovanligt nu när jag har så ont och inte mår så bra. 



Önskar er en trevlig kväll! 

Kram /  Johanna 

Smärta



Har så himla ont så tårarna bara springer nerför mina kinder så ont jag har. 2 timmars sömn igår, 1 1/2 timme inatt och ett läkarbesök igår hos läkaren. Och det blir röntgen idag!! 😰😰 

Julmarknad..

Under söndagen så var jag, mamma och Emilia på en julmarknad. Kallt och blåsigt var det ute men vi åkte ändå dit. Emilia fick träffa jultomten och glad över det var hon när hon passade på att berätta för tomten att hon nyss har fyllt 4 år. Hon berättade även att hon önskade sig en rosa kassaapparat och ett läppstift som skulle vara rosa. Jultomten berättade för Emilia att läppstift är endast för vuxna så som gamla tanter och för mammor. Men att tomten skulle försöka uppfylla hennes dröm fast ett rosa läppsyl fick det istället bli. För Emilias del så blev det både att rida på en häst vid namnet "Sigge" samt åka en karusell. 

Väl hemma så blev det en tur inom en mataffär (trodde) jag. Det började med Coop Forum där hade dom varken jäst, mjölk eller mjöl. Letandet fortsatte fast i en annan affär då vid affären Malmborgs. Där hade dom ingen jäst fast både mjölk o mjöl hade dom men inga russin som jag först glömde bort att inhandla på Coop Forum. Inom nästa affär som var mini liten. Där hade dom endast 2 paket jäst och dom köpte jag direkt. 

Väl hemma så tänkte jag baka lite lussebullar men så blev det inte. Istället så blev det att se på film. Under 2-3 veckors tid så har jag bars hostat, hostat och hostat. Jag hostar tyvärr fortfarande och det har nu resulterat till att jag har sååå himla ont när jag hostar och när hag trycker där det gör ont. Hoppas Inte att det är revbenen som gör ont eller som protesterar att dom inte i heller gillar min hosta. 

I fredags på kvällen så började jag få ont i mitt ena öra. Det onda har kommit och gått men nu ikväll när det är söndag kväll/ natt så har mitt onda öra täppt igen och jag hör typ ingenting på det. Imorgon (idag) snart på morgonen så blir det antagligen ett samtal till vårdcentralen. Tråååååkigt!!!! 


Kram /  Johanna 

RSS 2.0