Drömmilen

4,3 mil = 43 kilometer
 
Att springa en e mil under 4 minuter kallas att springa drömmilen. Först att göra det blev engelskmannen Roger Bannister och det var år 1954 och förste svensk blev självaste Dan Waern år 1957. Det svenska rekordet är 3:54,45 av Anders Gärderud år 1975. Världsrekordet är 3:43, 13 av Hicham El Guerrouj.
En kvadrat-mile motsvarar 1,609344 x 1,609344 (x2) gäller statute miles = cirka 2,589988 kvadratkilometer, respektive gäller survey miles cirka 2,589998 kvadratmilometer. Det skiljer därmed cirka 10 kvadratmeter mellan siffrorna, beroende på vilken definition man använder sig utav. :)
 

I måndags tog jag mig runt en park som var 3 km per varv och det varvade jag 14,5 gånger under morgonen/ förmiddagen. Både i mörker och i dags ljuset. Alltså tog jag mig runt den där parken 4,3 mil = 43 kilometer (km). Efter det var jag totalt trött och sliten men jag gjorde det i alla fall. Man måste ju börja och öva inför Stockholms Marathon 2014 som kommer att gå utav stapeln den 31 maj 2014. Därefter blev det hem och duscha för att senare åkte iväg till träningen. Mina stackars tår, fötter, ben, arm har fortfarande "huvudvärk" dvs. Många "halsdukar och hattar" dvs (plåster) äger mina stackars tår just nu runt omkring sig för att kunna användas lite.
 
 
 
Igår när det var tisdag så var jag och shoppade med min underbara vän, Hannah! :) Det blev en tur till bl.a. djuraffären för att sköldpaddan behövde en ny värmelampa. Sen inom H&M, Åhléns och NK (Nordiska Kompaniet) :)
 
 
 
 
Kram/  Johanna

Nya ljuslyktor



Fick inspiration ifrån en god vän som först hade inhandlat denhär mattan och den passade så himla bra hemma hos henne. Var dock en aning osäker på om den passade hemma hos mig med men det gjorde den verkligen. Är så himla nöjd med mattan och när jag ändå köpte mattan så passade jag på att införskaffa mig två nya ljuslyktor för att ha stearinljus i såhär på kvällarna nu när snön äntligen har kommit till oss. 

Kram/  Johanna 

Ullared

Nu är det visst ok för Kanal5 att vi visar programmet. Så kolla in Ullared 2014, programmet jag kommer att vara med i i vår. Premiär 6 januari 2014
 
 
 
Kram/  Johanna

Gott nytt år!

På just nyår så tog jag det väldigt lugnt. Dagen började med att jag storstädade, tvättade och även tog ut julen inklusive alla mina tomtar förutom ljusstakarna som fortfarande står kvar ett tag till. 

Blev hembjuden till mina småsyskon och pappa. Där det blev först en förrätt, huvudrätt och även efterrätt. Förrätten bestod utav en röra med bl.a. räkor och lax som befann sig på en smörgås med grässtrån. Och huvudrätten var marinerad oxfilé med honung, potatiskroketter eller potatisgratäng, sås och en god sallad som där var gurka, tomat, sallad, päron och även avokado. Efterrätten var det någonting med en choklad sockerkaka som botten och sedan något som dallrade och var i konsistensen precis som slime som barn brukar leka med. Väldigt fint upplagt var det! 

Under kvällen som gick spelade jag och min ena lillasyster, Linnea Bingo Lotto på tv. Tyvärr så vann vi ingenting men det var ändå kul så länge det varade dvs. Senare närmare midnatt vid 12- slaget så gick vi ut och smällde raketer. Min lillebror som är 10 år fick tända på alla raketer och skötte det helt själv. En väldigt van vetterran sedan något år tillbaka kan man lugnt säga. 



Kram/  Johanna 

RSS 2.0