LSS



I onsdags hade vi möte med LSS handläggaren och hon kom hem till oss. Vi hade ett möte om att ansöka om korttidsvistelse/ korttids. Vi får reda på om jag får det beviljat om någon vecka förhoppningsvis! Vi ansökte även om 15 extra ledsagartimmar och det får vi reda på den 9 november om vi får det beviljat eller inte. Jag hoppas, hoppas verkligen på att jag kommer att få det men vi får som sagt se hur det blir med det också. 

Bowling time


I veckan som har gått så har jag hunnit med en hel del.... Jag har varit och spelat bowling på Big Bowl under 2 olika tillfällen, ätit på restaurang då jag valde lasagne att äta. Varit på anställningsintervju och jag fick jobbet. Så nu jobbar jag på ett företag som heter Unga i grunden! :-) Och vid sidan om mitt jobb så jobbar jag på Föreningen Tilia. 


Annars så har jag även hunnit med att besöka Bus Fabriken och det är ett stort lekland för barn. Och i fredags blev det tacos till middag. 




Fina och vackra blommor blev det till både mormor och morfar. I helgen så är det allahelgonsdag. Saknaden är stor och jag älskar min mormor och morfar alltid, dom är 2 stycken skyddsänglar över mig!! 

Idag har jag haft fruktstund.... 

Fick mig ett ryck så ikväll gjorde jag en rulltårta med sylt i. Alltid lika gott med rulltårta! :-) 




Welcome Home!


Welcome Home/ Välkommen hem! :-) Det blev en lång åktur hem pga att vi hade beställt vår taxi tills kl 13:30 men den dök istället upp kl 14:10. Tråkigt att vänta..... 

Väl hemma blev det mot Emporia för att  shoppa och fika med världens bästa mamma! ❤️ Det var super mysigt! :-) Därefter mot ett annat shopping ställe för att möte upp en god vän och hennes pojkvän. Kvällen avslutade vi med att se den nya filmen med Frost/ Frozen. 

Födelsedag



Stoooort grattis på din födelsedag, Lennart! Jag önskar dig en fin dag med både tårta och presenter. 🎂 

27 oktober

Så här såg vår frukost imorse.... 

Kommer att sakna min frukost här imorgon biti när jag sitter där hemma. Men det ska ändå bli himla skönt att äntligen få komma hem. Har saknat min Älskade familj och vänner där hemma! ❤️ Men kommer att sakna; Pontus, Annie, Malin, Malva, Emma, Ida, Carlos, Kalle, Dennis och Andreas! :-) 

Förut så har vi varit nere vid stranden fast det var såååååå himla trist med andra ord! Men så är det.... Jag är absolut Ingen älskare av strand, hav och sand! 

Om ett litet tag så går lasset ifrån Sommar☀️. Skönt! 

Tisdag morgon....

Och klockan är nu 06:30 och vi fick precis väckning på hotellet. Bra service tycker vi, hihi ;-) Om lite mer än 1 timmes tid så är det äntligen dags för hotellfrukost.... Oh vad jag redan längtar! :-) Tänkte idag bjuda er på lite bilder ifrån morgonrundan och här kommer bilderna! 







Kebab

Tänkte fortsätta att berätta för er om min dag. Under eftermiddagen så tog vi det mest lugnt innan det var dags att tillaga Kebab ifrån grunden! Allihop var med i köket och vi alla hjälptes åt... Någon skulle hacka grönsaker, göra såserna, baka bröden och steka köttet. Och så här såg det ut i köket. 





Och så här blev vårt resultat med att göra Kebab. 

Väldigt gott blev och var det. Efter maten blev det bad i poolerna och sen spela spel. Jag vann med två parti Fia med knuff men förlorade i skip-bo. Sov gott! 

Number 3, flyg museum

Yes, då var dag nummer 3 här och vi var extra tidigt uppe imorse. God frukost precis som vanligt med extra trevligt sällskap bestående utav; Annie, Pontus, Malin och Johanna! :-) 

Efter frukosten så blev det snabbt iväg för att åka buss med gänget. Vi hamnade på ett Flyg museum. Jag testade på att flyga en flygsimulator. Det var verkligen en upplevelse. 





Såhär såg det ut när jag flög flygsimulatorn..... Till lunch blev det kalla Hamburgare med dryck. 

Dag 2 fortsättning

Tänkte fortsätta att berätta om vad vi har gjort under kvällen med Alla Kan! Ikväll har jag lärt mig en grej som jag Aldrig förut har kunnat! Jag är så Glad för det. Det som jag har lärt mig är, att jag kan nu åka ner för flera trappsteg med rullstol både baklänges och framlänges. Jag är stolt över mig själv! 


Tänkte även bjuda er på lite bilder om vad vi mer har gjort ikväll här på Campen. 

Greven ifrån Mysteriet på Greveholm har varit hos oss och hälsat på! Och Greven blev bästa vän med Pelle. 


Sen har Pelle fått tillbaka sitt högra ben fast enligt läkarna så skulle inte detta kunna ske, men vad lite magi så går allt med lite humor! ;-) 

Det var allt som jag hade att bjuda er på för idag! Sov gott! 

Andra dagen....

....med Alla kan Campen är nu här. Godmorgon säger vi! :-) Ni har väl inte glömt att skruva tillbaka klockan inatt?! 
Vår morgonrunda har vi precis haft och det gick prima! En väldigt god frukost blev det med både flingor, frallor och olika sorters pålägg, grönsaker, meloner osv. 

En rolig vattengympa med Pelle och Andreas blev det efter frukosten.... Dom är så tokiga och roliga, men jag förstår Inte vart deras all energi kommer ifrån! Men jag tror att dom verkligen brinner för att hålla på med det dom gör med Alla Kan och oss ungdomar! :-) 

Till lunchen blev det "Lady och Luffsen" mat som är (spagetti och köttfärssås). 

På eftermiddagen blev det 3-kamp med grönt, gult och rött lag. Jag och min vän, Johanna var med i det gröna laget. Vi i det gröna laget styrde upp Fläskbolls spel medans det gula laget körde handbolls spel i bandymål. Och det röda laget hade "spökboll".... Troligtvis bara för att dom är små spöken. Lite fusk tyvärr men så är det! 


Och så här slutade poängen på 3-kampen. 

Ha det så bra så hörs vi av senare! 


Alla kan Camp 2015



Äntligen så har dagen kommit och det har blivit den 24 oktober 2015. Det blev en tidig morgon och även 1 1/2 timmes åkande till Sommar Sol där vi ska befinna oss i några dagar på Camp! :-) Det är Pelle och Andreas som håller i campen under dessa underbara dagar. Det är två trevliga och roliga typer som har ett hjärta utav guld båda två. 

Först när vi kom så spelade vi fläskboll som är en fantastisk rolig sport. Fläskboll är en rullstols sport man spelar i 2 lag med en JÄÄÄÄÄÄTTE boll. Det gäller att skjuta mål på sitt motståndar lag. Och detta genom att passa bollen på golvet igenom planen. Tanken är att idrotten "fläskboll" skall vara för alla! 
Vi spelade deltagare mot ledare, assistenter och föräldrar. 


Därefter spelade vi "Pelles brännboll" och där var det samma lag och vi ungdomar vann med 107 poäng och ledarna, assistenter och föräldrarna förlorade med 103 poäng! :-) 


Till lunchen så blev det jätte god mat, och det blev Hamburgare. I min hamburgare så hade jag i ketchup, tomat, sallad, rostad lök, rå lök och kött. 


På eftermiddagen så hade vi spa, bad och bio. Här på campen så är det väldigt kul och alla är vän med alla, det känns så himla bra! Vi bubblade i bubbelbad osv.... Vattenkrig med bollar och frisby blev det med tillsammans med Pelle som alltid är i farten med roliga aktiviteter! Haha.... ;-) 

Till middag serverade kocken snitzel med potatis men tyvärr så blev inte den bilden som vi tog så bra utan bara väldigt suddig..... Sorry! Annars så spelade vi ett parti Fia med knuff.... :-) 
Bilden blev bra så här får ni ett smakprov. 

Glöm inte att ni skall skruva tillbaka klockan 1 timme inatt vid 3-tiden! 

Callinaz



Äntligen så har torsdagen den 22 oktober kommit o jag & Caroline åkte till Kristianstad för att lyssna på världens bästa vän, Carolina när hon sjunger i några timmar med hennes band Callinaz! ❤️ Hon sjunger så fantastiskt vackert!! 😘 En tjej som verkligen har båda fötterna på jorden dvs. 😊 

Friskis och svettis

  
 
Tja bloggen! 
 
Imorse så hade jag ett inbokat möte med en ny sjukgymnast 

Musikstudio



Sedan några timmar sedan så är jag fortfarande i musikstudion och spelar in. Det kommer att bli så himla bra till slut, haha... ;-) Annars så har jag idag varit på Friskis och Svettis och tränat! 

Frisyrer....







 
 
 Under helgen hade jag besök av min lilla kusin, Malin. Vi fixade olika frisyrer och så på varandra. Skööööönt att någon borstar håret på en. :-) 

Fuck Eds



Onsdagen den 12 oktober 2015 hade jag en läkartid hos en specialist för att kanske få reda på vad det var för märkvärdigt och konstigt med mig. Om varför jag har haft väldigt ont i min kropp, haft mycket näsblod igenom åren, brutit både arnar och ben osv mängder utav gånger. En efter en läkare har oftast sagt till mig att jag har haft växtvärk men jag har inte riktigt trött på den eftersom jag inte längre växer på längden utan kanske bara nu mera på bredden i värsta fall, hihi. Plus man växer faktiskt inte längre när man snart är 30 år gammal. 

Vissa dagar har jag så fruktansvärt ont att jag inte ens går av ifrån min säng så ont har jag i min kropp. Att laga mat är inte ens att tala om.... Alla blåmärken som bara har dykt upp på min kropp över en natt och jag vet att jag inte har gjort mig illa. 

Jag gillar Inte att klaga på smärta då jag vet att det är alltid någon annan som har det värre!! Även så tänkte min allra bästa kompis, Madde! ❤️ ❤️ 

Läkaren konstaterade att jag hade Eds som är en förkortning på Ehlers Danlos. Tyvärr så finns det Inga mediciner att ta för min sjukdom och dock inte i heller något botemedel och så i heller. 

Många möten blir det med både läkare, sjukgymnaster, arbetsterapeuter osv.... Jag är så himla trött på alla möten och beslut som alla måste tas osv. 

I söndags hade jag jätte ont i min kropp, natten mellan söndag och måndag hade jag super ont. Och inatt (måndag - tisdag natt) har jag såååå in i helvetes ont!!!!!!!!! 



R.I.P.



Den 18 oktober så har det redan gått 4 år sedan min allra bästa vän, Madde gick bort! Saknaden är enorm!! ❤️❤️ 
Det går inte en enda dag som jag inte tänker på dig. Jag kan fortfarande inte förstå att fyra år redan har gått... Det känns fortfarande som att det var igår du lämnade mig och alla andra. 

Hårstudio Mik'z



Idag fixade jag mina ögonbryn med både att plocka och färga dom. Först var det planerat att klippa mitt hår också men jag ångrade mig från några dagar sedan men idag övertalade min bästa frisör mig ändå så det blev ändå en hår klippning! Lite kortare blev det dock.... Tack för hjälpen, Sabrinas! :-) 

Hylliebadet



Tänkte bjuda er på en vacker bild på mig som togs i helgen när jag besökte Hylliebadet. I helgen så har jag som sagt besökt badhuset med några vänner så som; Frida, Tove, Johanna, Emilia, Malin, Alexandra o Åsa. Mellan fredag - lördag sov Johanna över hos mig och vi tittade på Idol och tyvärr åkte min favorit AnnaSofia ut. :-( I fredags åt vi på BK (Burger King). Och i söndags låg jag hela dagen pga min fruktansvärda värk i min kropp! 

Frost spel & EEG

Tja bloggen! 

Igår när det var tisdag så har jag nästan bara ägnat mig åt att rita kök om hur jag skulle vilja ha det i mitt kök. Lite olika förslag och idéer har jag och några kom min älskade mamma med! <3 Senare på kvällen så åkte jag hem till min bästa kompis, Johanna. Underhöll henne i nästan 5 1/2 timme inatt pga att hon är tvungen att vara vaken i hela 24 timmar för att hon ska idag onsdag göra ett EEG. Det innebär att man ska vara vaken i 24 timmar, därefter ska men besöka en läkare på sjukhuset och då ska man få fullt med elektroner på huvudet för att se så att allt står rätt till på hundersökningen och under just själva undersökningen så ska man sova i 2 timmar. Detta får alla som har Epilepsi göra 1-2 gånger per år. Och det är inget som gör ont! Under natten så har vi spelat spel både Frost/ Frozen, Skip-bo, spökjakten, hästspel, tagit en promenad, druckit varm choklad, ätit kakor som jag bakade igår kväll. Samt sänt iväg en hel del roliga och tokiga snapchat meddelande till vänner. :-) 






Nu blir det att sova för min del. Godnatt och sov gott! 💤💤 

Kram / Johanna 

Ikea



Min veckoplanering blev inte alls som den hade planerats men dagen blev ändå super bra. Först var tanken att jag och en vän skulle ses för att åka till Ikea. Men så blev det inte riktigt.... Min vän hamnade på sjukhuset och åkte in med blåljus, ambulansen. Pga hennes nya allergi som löstes ut i skolan. Stackars min vän, Carro. Skönt är att hon är åter igen hemma och mår bra. 

Åkte ändå iväg till Ikea fast med min bästa vän, Johanna! ❤️ Det blev middag på Ikea köttbullar för Johanna och pannkakor för min del. Lämnade även tillbaka ett bord och lite ljus som jag hade köpt och hade ångrat mig med. Vi åkte hem till Johanna och spelade ett parti Skip-bo och jag vann den här gången. Yasmine plockade mina och Johannas ögonbryn så nu är dom återigen snygga!! 😃 

Innan jag åkte hemåt så blev det en runda till Ica Maxi för att handla lite mjölk, bananer och annan mat. Annars så har det väl inte hänt så mycket mer för min del. 




The birthday list



Om ungefär 4 veckor så fyller jag år och då är det väl ändå på tiden för mig att börja att tänka efter om vad jag önskar mig i födelsedags presenter. 

• IPhone 6s plus 📱 
• Presentkort footlight 👠 
• Resa - USA, London & Sthlm ✈️ 
• Shoppingtur - Ullared 💳 
• Panthera X 
• Smart drive 
• Apple Watch ⌚️ 
• MacBook Air 
• Wristband 
• Parfym Charlotte Perrelli & Oscar de la renta. 


En "Smart drive" är ett hjälpmedel som gör det extra lätt för mig att rulla min egna rullstol! Tyvärr så kostar den en hel del och det har jag tvärt inte råd med själv. Har funderat på att försöka att finna sponsorer men det är nog inte det lättaste! 

Kram /Johanna 


Julbak



Jag har gått och varit super sugen på att baka lussebullar. Så igår bakade jag och min bästa kompis, Johanna det. Vi gjorde hela 2 satser utav lussekatter. Och givetvis hade vi saffran i dom så att bullarna blev gula och fina! Vi höll på att baka i några timmar. 96 lussebullar/ lussekatter blev det den här gången. 






Kram /Johanna 

Lussebullar

Tja bloggen! 

Veckan har varit en super nice hundvecka dvs. Tilda har varit hos mig på besök och vi har bara tagit det lugnt. Har bl.a. varit på möte hos både arbetsterapeuten och sjukgymnasten. Sjukt bra möten och mötena resulterade till att jag får min vilja igenom den här gången med. :-) Det tar sin tid men så är det, skall få en Eleullstol som heter C400. Funderar fortfarande om jag vill ha en svart eller grå. Vad tycker ni? Bedömningen med adl blev grön så nu väntar jag bara på att alla papper som dom ska skicka. Plus sjukgymnasten skrev även på parkeringstillståndet så det ska sen sändas iväg! 

Igår var jag o Tilda hos pappa o syskonen. Vi åt tacos, spelade skip-bo samt tittade på Idol. Fortfarande så är duktiga Anna-Sophia kvar! :-) 

Idag blev det en tur till älskade Ica Maxi för att inhandla grejer för att för att kunna baka lussebullar ikväll med min fina vän, Johanna! 

Hundtrappa



Eftersom jag har en väldigt hög säng så kommer tyvärr inte min hund Tilda upp eller ner till mig i min säng. Utan någon måste bära upp och ner henne. Har haft mina funderingar och tankar kring att kanske göra en trappa för henne så att hon själv har möjlighet att välja om och när hon vill komma och gå precis som hon själv vill. Är det någon som har tips och idéer på hur man gör en hundtrappa? :-) Och är det någon som hade velat hjälpa mig att göra en? :-)

Alla Kan

 
I somras var jag och mina kompisar på läger på Alla Kan som Pelle o Andreas håller i. Ett fantastiskt läger under några dagar på Sommar Sol som ligger i Vejbystrand. Under lägret så gjorde vi en massa roliga saker så som; besökte Liseberg, badade inomhus och utomhus, tipspromenad, seglade och spelade Fläskboll. Det roligaste som jag tyckte vi gjorde på lägret var att besöka Liseberg och spela Fläskboll. För er som inte vet vad eller hur man spelar Fläskboll så kan ni se ett klipp här nere och det är exakt så man spelar det. Super kul och man kan vara hur många som helst. 

RSS 2.0