Lisa

 
Äntligen så var den här dagen kommen då menar jag med igår när det var torsdag. Jag och Lisa möttes upp och vi åkte iväg och spelade lite minigolf. Spännande som det var i början utav spelet och eftersom både mina och Lisaś poäng var väldigt nära varandras så blev det ännu mer spännande. Minigolf vinnaren blev jag och jag slutade på 59 poäng och Lisa slutade på hela 98 poäng. Efter minigolfen så åkte vi in till stan där vi åt lite lunch och även tog en kopp kaffe. Där efter blev det att sola och slappa i en park på gräsmattan. Man får ju passa på när solen väl är framme och lyser på oss skarpt liksom. 

Linköping/ X2000

I tisdags var jag fortfarande på resande fot i Linköping. Tog en härlig sovmorgon och sen blev det iväg för att hämta upp Josefine. Som är en vän till Liza. Väl tillbaka där vi bodde så hade någon utav dom tjejerna ätit något som innehöll nötter så jag blev väldigt sjuk. Någon ringde efter ambulans och dom kom väldigt fort. Andningen blev allt sämre och jag fick nästan ingen luft. Allt gick så fort och allt försämrades hur fort som helst. Det blev in med ambulans i blå ljus och sirener. Mycket mediciner blev det och jag försvann en stund pga väldigt starka mediciner. Efter cirka 8/9 timmar så blev jag utskriven och mådde tillräckligt bra för att bli utskriven. Den händelsen var Inte alls rolig och den sitter fortfarande i mig som en hemsk upplevelse dvs!! Hemresan hemåt gick bra fast super seg och tråkig. Tåget var 13 minuter försenat och jag var mega trött och lite grinig. Väl hemma så blev det sängen direkt.


Linköping

 
När jag kom hem ifrån Lingvallen så var jag så himla trött så jag somnade i soffan. Efter ett tag så blev det mot affären för att handla lite saker inför resan. Senare på kvällen så ställde jag till med att baka både vanilj och kanelbullar. Väldigt goda och luftiga blev bullarna. Just natten mellan söndag - måndag blev det inte så många timmars sömn för min del. 
 
Tåget skulle gå ifrån Centralstationen vid klockan 08:00 på morgonen och det gjorde det. Några vänner mötte jag upp på tåget eftersom vi hade bestämt träff där. Nya äventyr var vi nu på väg mot och vi skulle åka till Linköping. Väl framme på plats i Linköping så blev vi upphämtade utav en annan tjej. Biltur mot stället som vi skulle bo på blev det också. 
 
Allt började bra men slutade inte så värst bra! En inte så nära vän till mig hade köpt kex där det både innehöll kokos och även jordnötter och det var inte alls bra. Ambulansen kom och jag och min vän Lina iväg i den på väg mot universitetssjukhuset i Linköping. En del mediciner och även sprutor blev det. Dock så skulle jag få ett venflon i min arm men dom misslyckades sätta det. Dom prövade om och om igen men dom misslyckades alla 6 gångerna. Till slut fick jag en trollerisalva som heter "emla plåster". Sjukhuspersonalen var helt säkra på att det skulle gå att sticka mig då men dom kunde inte då i heller. Efter ett tag så ordinerade läkaren en annan sorts medicin i spruta som jag då fick i min arm istället. Efter cirka 6 timmar fick jag äntligen bli utskriven ifrån akuten, skönt!! Läkaren var super schysst och hon har varit med på ett tv-program som heter "SOS 112 PÅ LIV OCH DÖD". Väl framme där vi bodde så somnade jag väldigt fort. 

Lingvallen

Dålig uppdatering I know men nu kommer här en bra uppdatering om vad jag har gjort och vad som har hänt under den senaste tiden för mig. I helgen som har nyss gått var jag i Lingvallen och var på utbildning med många trevliga människor ifrån olika städer bl.a. ifrån Stockholm, Göteborg, Halmstad, Malmö och Blekinge. Utbildningen var väldigt intressant och jag lärde mig massvis utav den som jag kommer att ha med mig i framtiden både på jobb och när jag är privat dvs. Sent på kvällen så kom jag hem ifrån utbildningen och efter en helg med mycket information så var jag väldigt trött.


Saknad!

Idag blev det mot kyrkogården för att sätta fina blommor till min älskade och dyrbaraste skyddsängel som är min mormor. Det var exakt 2 år sedan som min mormor lämnade oss och det sägs att det tar mellan 1 - 2 år att bearbeta detta med att min mormor lämnade oss men Icke gör det de. I så fall är jag väldigt trög och att det tar extremt många år till!!!!!! Mamma, jag, Emilia och Emmie körde ner till stranden och köpte varsin glass. Annars så har jag varit hemma hos mamma sedan i eftermiddags och från en stund sedan.


FLUME-RIDE

Väl framme i Gbg (Göteborg) så blev det direkt mot Liseberg. Åkpass var en självklarhet för våran del. Vi sprang från en karusell till en annan karusell. Inte en ända kö behövde vi stå i pga mig! =) Jag åkte följande karuseller;
• ATMOSFEAR
• BALDER
• FLUME-RIDE
• HÖJDSKRÄCKEN
• JUKEBOX
• KANONEN
• KÅLLORADO
• LISEBERGBANAN
• SLÄNGGUNGAN
• UPPSKUTET
• UPPSWINGET

Det blev både sockervadd och kebab som jag åt när jag var på Liseberg. Gott! Det roligaste under Liseberg var att jag under hela tiden som FLUME-RIDE har funnits så har INGEN annan än jag fått åka FLUME-RIDE hela 36 gånger utan att behöva gå av en ända gång!!!!! Alltså jag tog rekordet, och dom som jobbade på Liseberg just på FLUME-RIDE var världens bästa personal och anställda, tusen tack för att ni var så snälla på Liseberg!! =)

När kvällen kom så passade jag på att tävla på chokladhjul och det gick hur bra som helst precis som vanligt! Jag vann 4 små plopp choklad, 3 styckena stora stjärnvinster på Marabou choklad som har hela 2000 gram. Och till slut så testade jag på att tävla på chipshjulet och då vann jag minsann på det också och då blev det en stor stjärnvinst där också på chipsen. WoW säger jag bara!

Efter att självaste Liseberg hade stängt och när klockan hade hunnit med att bli 23:15 så var det dags att ta spårvagnarna till centralstationen i Göteborg. Det blev blå linje nr 2. Både jag och Sanne (en vän) passade på att gå in på McDonaldś för att äta. Extremt mycket ungdomar och folk överhuvudtaget var där men vi fick äntligen vår mat och därefter blev det mot centralstationen att gå. Tyvärr så var det hela 4 timmar som både jag och Sanne fick vänta tills vår buss skulle haft kommit för att köra hem oss bl.a. När klockan slagit 02:55 cirka så kom vår buss och vi gick ombord. Enligt busschauffören så fanns det hela 60 sittplatser på bussen men vi var hela 67 stycken människor på bussen som skulle haft åkt hem. Busschauffören fick frispel och han bestämde sig för att gå igenom allas biljetter en extra gång ifall någon hade gått på fel buss etc. Chauffören hittade 7 ungdomar som hade bokat fel datum och nät chauffören bestämde att just dessa 7 ungdomarna fick gå av bussen så fick ungdomarna frispel på busschauffören. Blandade känslor fanns hos dessa 7 ungdomarna och både tårar, ilska och frustration fanns hos dom. Hela 30 minuter sena blev vi tyvärr. Väldigt trött var jag och väl hemma på centralstationen där jag bor så väntade min cykel på mig. Jag trixar till det så att både min ryggsäck, 3 chokladkskor och en stor chipspåse fick plats på min cykel. Väl hemma så stoppades jag av en granne som var pratsugen och det ända jag kände var att snälla sluta prata med mig jag vill hem och sova! Efter cirka 10 minuter så sa mannen nej nu ska jag gå. Tack tänkte jag!

Några enstaka timmar fick jag sova fast det blev bara 3 timmar!


Liseberg

I fredags eftermiddag hämtade jag hem Emilia från dagis. En cykeltur till affären för att köpa glass blev det. Och under hela eftermiddagen så var vi ute på lekplatsen och gungade & gjorde sandkakor. Både middag och film blev det och såklart valde Emilia att se på en film vid namnet Rapunzel.

Klockan ringde redan vid 6- tiden imorse och timmen efter var det planerat att jag skulle haft tagit bussen. Tidsoptimist som man är så blev det inte det utan jag fick cykla till centralstationen istället. Jag hann med Swebus express bussen från centralstationen uppö Gbg (Göteborg).

För att tiden ska gå lite fortare så underhåller jag och Sanne med att ta foto och även spela kort med varandra. Uppdatering kommer senare! =)


Sol och bad

Idag är det hela 31 grader hemma hos mig fast då förstås utomhus. Skönt!! =) Min dag kommer att se ut såhär; förut idag cyklade jag ner till hamnen och sprang en runda. Väldigt ansträngande och jobbigt var det pga att det är så himla varmt ute. Och nu ligger jag på stranden och solar och har det gött!


För mycket fritid

Tio dagar efter skadan. Mitt knä börjar kännas som ett vanligt knä igen. Eller nä, nu överdriver jag lite här. Men det är helt klart bättre, och det blir bättre och bättre för varje dag som går, förutom vissa dagar då det känns sämre än dagen innan. Det är inga roliga dagar. Men det liksom släppte i söndags. Det gör inte lika ont längre och jag är mer rörlig. Jag har börjat kunna sova så som jag vill. Ligga på mage, ah, så skönt det är. När jag sitter ner känns det ingenting. Just nu ligger jag med ett rakt ben och det känns bra. Men jag går som en haltande anka även fast jag försöker gå normalt.

I lördags kändes det lite jobbigt. Den fysiska smärtan blev psykisk smärta. Typ. Fast det var bara tillfälligt. Jag har läst för många ”skräckhistorier” om korsbandsskador på internet. Såna som det inte gått så bra för efter operationen. Som fortsätter göra illa knät. Blir deprimerade. Har ont. Men det kunde varit värre för mig. Min sjukgymnast sa åt mig att kanske börja fundera på att söka nytt jobb (så jag slipper vara sjukskriven så länge). Men jag känner mig ändå färdig med brevbärandet nu. Det är inte heller så att jag är elitidrottare, och jag har redan varit utan dansen ett tag, jag kan vara utan den i några månader till. Hade varit värre om det hänt för några år sen, när jag dansade flera timmar/dag. Och hur många korsbandsskadade finns det i världen egentligen? Känns som varannan person typ. 3/4 av min familj t ex, och den sista fjärdedelen har andra knäskador. Det har ju gått bra för dom. På tal om allt det här så har det öppnats en helt ny värld för mig nu. De korsbandsskadades värld. Det finns bloggar om korsband. Korsbandsregister. Korsbandsklubbar. Korsbandsföreningar. Korsbandsträffar. Korsbandsforum. Korsbandskurser. Korsbandsterapi. Korsband (musikgrupp). Korstillskott.

Nä förlåt. Jag hittar bara på. Några stämmer. Jag är uttråkad, och har blivit lite smått galen efter allt för många timmar i soffan. Jag kan inte göra så mycket annat. Det går inte när benet känner sig överansträngt efter att bara gå till affären. Man blir svullen. Sen är det jobbigt att tom ta sig till toaletten. Så det är tyvärr soffan som gäller. Ibland tar soffan all energi från en. Jag fattar inte vad den ska med min energi till. Kanske sparar den till en annan dag. Ibland så har man så mycket energi att man inte vet var man ska ta vägen. Idag var en sån dag. Och jag hatar att vara ledig. Jag går hellre till jobbet än sitter här och glor. Ofrivillig semester. Låter som jag klagar ganska mycket nu. Men nej, det här är ett ganska ytligt inlägg, med överdrivet osanna saker och sanna saker så att ni ska bli osäkra på vad som är sant och inte sant.

Som tur är har jag en fin pojkvän som kan underhålla mig på helgerna. Han förflyttar mig i sin bil och sätter ut mig som en prydnad i olika hem.


Årets första...

..... dopp i det blå blev det ikväll. Idag blev det en massa träning inom gymnastiken precis som vanligt. Efter ca 6 timmar i hallen så blev det hemåt för att sola på gräsmattan med min vän, Sanne. Dock så blåste det just då ganska mycket så vi tröttnade efter en stund. Tanken var från början att jag skulle haft tagit en vilopaus men så blev det inte utan det blev en sovstund istället... Hihi ;)

Ikväll så har jag varit och spelat minigolf och även ätit årets allra godaste mjukglass nere vid stranden. Skönt väder var det fast lite kalla vindar nere vid vattnet. Handduk och bikini fanns nerpackad i min väska så det blev i alla fall årets dopp x 2 ikväll!! =) Hela 16 grader var det i vattnet några timmar innan jag skulle ta mitt första dopp fast set blev 2.


Good morning!

Today är det en röd dag och ingen skola är öppen och nästan ingen arbetar ifall man inte jobbar på t.ex sjukhus, polisen eller på ett shoppingcenter etc. Solen skiner och himlen den är blå och redan imorse när jag vaknade så var det omkring 22 grader ute. Idag blir det 5 1/2 timme i hallen. Ska snart träffa världens bästa Märta! =)

Hoppas verkligen att vädret håller i sig till helgen också då det förmodligen blir mot Gbg (Göteborg)! Enligt prognos gubbarna så skall det bli en fin sommar i Sverige och det får vi absolut hoppas på. Som vanligt så har jag otroligt många bollar i luften precis som jag oftast alltid har. Under min sommar så kommer jag bl.a. att göra följande saker som är än så länge planerade.

• Träna gymnastik
• Liseberg
• Stockholm (Sthlm)
• Malmö
• Linköping
• Jobba på kollo
• Åka på kollo
• Sola & bada
• Karlstad
• Tävla i EM
• Gbg (Göteborg)

Och mycket, mycket mer.

Ha en fin dag i solen! =)


Gympa time

Dagens första träning för mig blev idag att cykla hela 10,2 km som är alltså 1,2 mil. Visst det kanske inte låter så mycket i km men när man säger det i mil så låter det galet mycket. Åt lunch med pappa på ett shoppingcenter.

Idag var det äntligen dags för allra första sommarträningen i hallen. Glada och gympa sugna barn & ungdomar både tjejer och killar var på plats. Mycket övning och träning blev det på bl.a. rondat-flickis, flickisar, handvolter, salto, dubbel, frivolt, upphopp, chassésteg, överslag, grupperat, pikerat och sträckt.
Både Beata, Nora & Sofia klarade sina rondat-flickis salto själva och nöjda blev dom! =)

Ikväll har jag sett på en film som jag verkligen kan rekommendera er att hyra. Filmens namn är; "The Odd life of Timothy Green". En väldigt bra film som berör en.


Mina mästerverk

Sommaren närmar sig och man börjar redan se sommartecken ute i naturen.. Så jag tyckte att cupcakes med filurtema passade perfekt! Att dekorera dem var lika roligt som att äta dem!
  1. Vispa ägg, socker och vanillinsockret vitt och fluffigt. 

  2. Smält smöret och låt det svalna i ca 2 minut. Häll i mjölken. Och blanda ner i äggsmeten. 

  3. Sätt ugnen på cirka 175 grader. 

  4. Blandna mjöl, bakpulver, ingefära och salt i en annan skål. Vänd försiktigt ner det i smeten. 

  5. Placera ut filurformarna i/ på en muffinsplåt och fyll dem med 2/ 3 delar utav smeten. 

  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 14 minuter. Låt det svalna. 

  7. DEKORATION: 

  8. Dela sockerpastan i 3 delar och färga 2 med karamellfärg. 

  9. Släpp loss din livliga fantasi och dekorera dem hur du vill! 

     


RSS 2.0